ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ РІВНЕНСЬКОГО ПРИРОДНОГО ЗАПОВІДНИКА!

Сподіваємося, що інформація, яку Ви тут знайдете, буде корисною та сприятиме збереженню довкілля.

Звертаємо Вашу увагу, що даний сайт перебуває в процесі наповнення, тож інформація про структуру та діяльність заповідника буде публікуватися по мірі підготовки матеріалів.

Акцент року


  Нагадуємо, що у нас триває Регіональний рік метеликів.
  Ось такий оригінальний логотип надіслала нам користувачка мережі Фейсбук Ольга Смічик, за що велика подяка автору!!! На лого зображений один із найпоширеніших метеликів Рівненщини - Дукачик непарний (Lycaena dispar).
Для нашої місцевості він є звичайним, проте на території багатьох країн Європи (Франція, Нідерланди, Греція, Люксембург, Німеччина, Чехія, Польща, Італія та ін.) дукачик непарний визнаний вразливим або зникаючим видом.
  А чи знали Ви, що метелики, як і решта комах  належать до типу Членистоногі? Метелики мають і наукову назву - лускокрилі (Lepidoptera), оскільки вся поверхня їхнього крила вкрита густо розташованими у вигляді черепиці лусками. На даний момент лускокрилі налічують понад 150 000 видів комах. Причому більшість з них більш активні в нічний період доби.
 Запевняємо - світ метеликів є дуже різноманітним, а більшість їх видів погано вивченими. Слідкуйте за нашими новинами та вивчайте світ цих комах разом з нами!

Немає коментарів:

Дописати коментар