ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ РІВНЕНСЬКОГО ПРИРОДНОГО ЗАПОВІДНИКА!

Сподіваємося, що інформація, яку Ви тут знайдете, буде корисною та сприятиме збереженню довкілля.

Звертаємо Вашу увагу, що даний сайт перебуває в процесі наповнення, тож інформація про структуру та діяльність заповідника буде публікуватися по мірі підготовки матеріалів.

 



                                                     Ніколи не буває пізно

Результати «Підгодуй та сфотографуй зимового птаха»

Війна внесла свої корективи у наше життя. Хоч із запізненням, але ми хочемо вам повідомити що Рівненський природний заповідник за участі знаного орнітолога, члена ради Західного орнітологічного товариства, депутата Сарненської міської ради Олександра Добринського проводив конкурсу «Підгодуй та сфотографуй зимового птаха», метою якого є зацікавити та привернути увагу населення до зимуючих птахів Рівненщини. Цього року конкурс тривав з 17 січня по 13 лютого і проходив в два етапи.

 І етап конкурсу «Як ми допомагаємо птахам взимку».

Для участі в І етапі потрібно було відзняти відео процесу виготовлення годівнички, розміщення її в себе на подвір’ї, в саду, на підвіконні та процесу підгодівлі зимових птахів. А також надіслати відео на електронну адресу заповідника. В цьому етапі конкурсу прийняли участь 45 учасників з Сарненського, Вараського та Рівненського районів. Всі роботи були розміщені на сторінці Рівненського природного заповідника в соціальній мережі фейсбук, де протягом дії конкурсу відбувалося голосування. Усі учасники проявили свою креативність, творчі задуми у виготовленні годівничок, а також застосовували поетичні вміння та знання про те як правильно допомагати птахам взимку. За результатами оцінки та аналізу вподобань, а також виконання усіх умов конкурсу, журі обрало трійку лідерів.

         Отож, нашими призерами у І етапі конкурсу у 2022 році стали:

І МІСЦЕ - Шерстюк Матвій та Шерстюк Тимофій, с. Люхча Сарненського району.

ІІ МІСЦЕ – Матюк Назарій, с. Камяне – Случанське Сарненського району.

ІІІ МІСЦЕ - Сидорчук Маргарита та Сидорчук Соломія, с. Кам’яне-Случанське Сарненського району.

         ІІ етап конкурсу «Фотополювання».

Для участі у ІІ етапі конкурсу потрібно було якісно сфотографувати найбільшу кількість птахів та надіслати нам.

         Цьогоріч, до участі зголосилися 22 учасники, роботи двох з них частково відповідали умовам конкурсу. Учасникам вдалося сфотографувати 32 види птахів, а саме: пірникозу малу, чаплю сіру, лебедя шипуна, баклана великого, крижня, чернь червонодзьобу, яструба малого, канюка звичайного, мартина звичайного, дятла великого та сирійського, сича хатнього, голуба сизого, горлицю кільчасту, плиску білу, жайворонка рогатого, волове очко, сойку, грака, галку, сороку, сорокопуда сірого, дрозда чорного, чикотня, синицю велику, гаїчку болотяну, горобців хатнього та польового, снігура, вівсянку звичайну, зеленяка, щиглика. З них 2 види занесені до Червоної книги України це – сорокопуд сірий та чернь червонодзьоба. Найчастіше вдалося зафіксувати горобців, снігурів, вівсянок, синиць великих, сорок та чикотнів. Всі ці птахи є типовими представниками зимової фауни Рівненської області.

         Призерами ІІ етапу конкурсу «ФОТОПОЛЮВАННЯ» стали:

І МІСЦЕ - Шупрудько Кирило, с. Карпилівка (Рокитнівської селищної громади) Сарненського району .

ІІ МІСЦЕ – Пархомчук Оксана, с. Камяне-Случанське Сарненського району.

ІІІ МІСЦЕ - Мартинюк Марія Віталіївна, с. Карпилівка (Рокитнівської селищної громади) Сарненського району.

         Щиро дякуємо усім учасникам за участь!!!

         Призери конкурсу нагородженні цінними подарунками від організаторів конкурсу.

         Адміністрація Рівненського природного заповідника щиро дякує депутату Сарненської міської ради Олександру Васильовичу Добринському за надання цінних подарунків переможцям конкурсу.

         Цікавтесь та бережіть природу! Слідкуйте за наступними нашими конкурсами та приймайте активну участь!

 

Юлія Костецька,

фахівець з екологічної освіти

Рівненського природного заповідника

 

Немає коментарів:

Дописати коментар