ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ РІВНЕНСЬКОГО ПРИРОДНОГО ЗАПОВІДНИКА!

Сподіваємося, що інформація, яку Ви тут знайдете, буде корисною та сприятиме збереженню довкілля.

Звертаємо Вашу увагу, що даний сайт перебуває в процесі наповнення, тож інформація про структуру та діяльність заповідника буде публікуватися по мірі підготовки матеріалів.

Журавель та журавлина – регіональний акцент 2019 рокуПлоди журавлини болотної


Журавлина болотна 

Журавель сірий
Рівненський природний заповідник вже вкотре практикує проведення регіональних років, присвячених певним видам рослинного чи тваринного світу. 2019 рік не є виключенням. Так як він є для Рівненського природного заповідника ювілейним (20 років від дня створення), символами 2019 року обрали журавля та журавлину. 
         Ці представники природи є унікальними скарбами Поліських боліт. журавлину в народі ще називають поліським лимоном через високий вміст вітаміну С, вона широко використовується в медицині, кулінарії. Журавель теж птах знаменитий, часто згадується у казках і байках, в піснях і прислів'ях, є рідкісним, занесений до Червоної книги України. А ще журавель та журавлина зображені на емблемі Рівненського природного заповідника.

         Саме тому ми вирішили цього року їм приділити особливу увагу і запланували низку заходів, що допоможуть усім охочим отримати дещо більше інформації про них. Зокрема: конкурс малюнків «Журавель та журавлина – унікальні скарби болота», відкритий захід до Всесвітнього дня журавля, тематичні уроки-презентації, виставки, майстер-класи.
Анонси подій і заходів та багато цікавої інформації шукайте на сторінці заповідника facebook.com/RivneReserve чи блозі https://rivnenskyipz.blogspot.com
Детальніше: e-mail: ekoosvitarpz@ukr.net; rpz-10@ukr.net.


Юлія Костецька,
фахівець з екологічної освіти
Рівненського природного заповідника

Немає коментарів:

Дописати коментар