ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ РІВНЕНСЬКОГО ПРИРОДНОГО ЗАПОВІДНИКА!

Сподіваємося, що інформація, яку Ви тут знайдете, буде корисною та сприятиме збереженню довкілля.

Звертаємо Вашу увагу, що даний сайт перебуває в процесі наповнення, тож інформація про структуру та діяльність заповідника буде публікуватися по мірі підготовки матеріалів.

Вітайте переможців конкурсу малюнків
Цього року з 6 по 31 травня Рівненський природний заповідник проводив конкурс малюнків на тему «Журавель та журавлина - унікальні скарби болота» для учнівської молоді Рівненщини. Мета конкурсу ознайомити підростаюче покоління з унікальними видами Поліських боліт, розширити знання з цінними видами нашого регіону, що населяють ці болота.
Тема конкурсу обрана не випадково, адже 2019 рік Рівненський природний заповідник оголосив Регіональним роком журавля та журавлини.
Конкурс проходив у трьох вікових категоріях:
І вікова категорія – 6-10  років;
ІІ вікова категорія – 11-14 років;
ІІІ вікова категорія - 15-18 років.
До участі приймалися лише індивідуальні малюнки формату А4, виконані фарбами, олівцями, фломастерами тощо.
Оцінювання конкурсних робіт проводилося за такими критеріями: оригінальність, актуальність, відповідність заданій темі та складність виконання малюнку. При оцінюванні конкурсних робіт перевага надавалась малюнкам, на яких зображені реалістичні види, наявний сюжет або ідея.
Протягом конкурсу ми отримали понад 50 робіт, це не так багато, складність теми дається взнаки.
Серед вікових груп найактивнішими виявилися діти 6-10 років і  11-14 років. У конкурсі взяли участь учні з Рівненського та Сарненського районів нашої області.
Отож, переглянувши та оцінивши всі отримані роботи, конкурсне журі відібрало найкращі.
У І віковій категорії кращими роботами стали: роботи Питель Ірини, с. Кричильськ, 10 років та Кошелюка Мирослава, с. Чудель, 10 років. Приємно, що Мирослав постійно бере участь у конкурсах від Рівненського природного заповідника.
Серед учасників ІІ вікової категорії кращими обрали роботи Цуман Софії, м. Сарни,13 років, Клещевнікової Валерії, м. Сарни, 13 років та Довгалюк Вікторії, м.Сарни, 14 років (Сарненський навчально-виховний комплекс «Школа-колегіум» імені Т,Г. Шевченка), Питель Марії, 12 років, (Кричильська ЗОШ І-ІІІ ст.), Тасаж Дарини, 14 років (Костянтинівська ЗОШ І-ІІ ст.).
Сестри Питель Марія та Ірина вихованки гуртка «Юний художник» і високий рівень виконання, звичайно, помітний.
Автори найкращих робіт будуть нагороджені грамотами та заохочувальними подарунками. Малюнки переможців були оформлені у виставку до науково-практичної конференції присвяченій до 20-річчя Рівненського природного заповідника, яка відбулася 13-15 червня 2019 року.
Всім учасникам дякуємо за участь.
Вивчайте природу, любіть та бережіть її!
P.S. Фрагмент малюнка Цуман Софії був використаний для зображення на сувенірній продукції для переможців.

Юлія Костецька,
фахівець з екологічної освіти
Рівненського природного заповідника



Немає коментарів:

Дописати коментар