ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ РІВНЕНСЬКОГО ПРИРОДНОГО ЗАПОВІДНИКА!

Сподіваємося, що інформація, яку Ви тут знайдете, буде корисною та сприятиме збереженню довкілля.

Звертаємо Вашу увагу, що даний сайт перебуває в процесі наповнення, тож інформація про структуру та діяльність заповідника буде публікуватися по мірі підготовки матеріалів.

Лісівничий тиждень разом з Рівненським природним заповідником


        Не секрет, що ліси відіграють величезну роль в нашому житті: вони запобігають повеням, посухам, протидіють ерозіям та зсувам ґрунту; ліси ведуть запеклу боротьбу із шкідниками, охолоджують міста; ліси очищують повітря і допомагають у боротьбі зі збудниками хвороб. Це точно не всі екосистемні послуги, що надають ліси, але чи не досить цього для констатування того факту, що ліси – це круто?
       З нагоди професійного свята – Дня працівника лісу – протягом 9-15 вересня 2019 року, у рамках Лісівничого тижня, в Рівненському природному заповіднику відбулися низка заходів для привернення уваги суспільства до проблем лісового та мисливського господарства.
Так, головний лісничий заповідника у своєму інтерв’ю у рамках передачі «Природа і Людина», що на хвилі радіо Полісся, 106,6 фм. розповів про важливість, унікальність та залежність людини від лісів. Пояснив, яка найгірша небезпека може чекати на ліс через людську недбалість та закликав всіх поважати рідну природу.

      Сарненська центральна бібліотека, разом з учнями 8 класу Сарненської ЗОШ І-ІІІ ст. радо прослухали лекцію-презентацію «Ліси – окраса полісся», та мали можливість ознайомитися з фотовиставкою «Ліс та його мешканці». Інформація викликала в учнів купу питань та суперечностей. Зустріч вийшла дуже інформативна та дискусійна.

         У візит-центрі, що у Північному лісництві Рівненського ПЗ, також відбулася зустріч із учнями КЗ «Перебродівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.». Учні радо прослухали про важливість лісів, та необхідну професію лісівника, а ще зіграли у інтерактивні ігри, щоб підсумувати почуте. На заключення – переглянули повчальний мультфільм. Зустріч на тому не закінчилася, адже діти віршами та квітами вітали працівників заповідника, бо більшість наших працівників теж лісівники.

Всього залучено 150 учасників.

Фахівець екопросвіти
Рівненського ПЗ
Вікторія Ніколайчук


Немає коментарів:

Дописати коментар