ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ РІВНЕНСЬКОГО ПРИРОДНОГО ЗАПОВІДНИКА!

Сподіваємося, що інформація, яку Ви тут знайдете, буде корисною та сприятиме збереженню довкілля.

Звертаємо Вашу увагу, що даний сайт перебуває в процесі наповнення, тож інформація про структуру та діяльність заповідника буде публікуватися по мірі підготовки матеріалів.

Увага, конкурс!



В рамках Регіонального року метеликів
Рівненський природний заповідник
оголошує конкурс фоторепортажів


«МЕТЕЛИКИ РІВНЕНЩИНИ»
Метою конкурсу є вивчення різноманіття метеликів Рівненщини, збір інформації про поширення рідкісних видів, розширення знань про тваринний світ нашого краю та виховання бережливого ставлення до природи.
Для участі в конкурсі учасникам протягом травня-вересня
необхідно сфотографувати якомога більше метеликів на території Рівненщини та надіслати оформленийналежним чином фоторепортаж на адресу Рівненського природного заповідника до 30 вересня 2018 року. Пропоновані тематики репортажів: різноманіття метеликів Рівненщини (в такому разі важливо зазначити які метелики траплялися у різних куточках області), різноманіття метеликів моєї місцевості (в цьому випадку важливе видове різноманіття метеликів однієї місцевості – садку, луки, населеного пункту тощо), з життя метеликів (зафіксувати кормові рослини, фази розвитку, загрози для метеликів тощо).
Вимоги до роботи:
- Власні спостереження та фотографії метеликів, здійснені на території Рівненщини;
-  Зазначені час, місце, за необхідності – метод спостереження для кожного виду/групи видів метеликів;
-  Фото комах, якість яких дозволить розпізнати вид метелика. Бажано фото обрізати так, щоб комаха займала понад 60% кадру.
До конкурсу приймаються авторські та колективні роботи. Вік учасників не обмежується.
Для виявлення якомога більшої кількості метеликів можна спостерігати не лише за дорослими особинами, але й за різними фазами розвитку метелика (яйце, гусінь, лялечка, імаго). Також рекомендуємо поспостерігати за ними у різних середовищах – на полях, луках, у лісах, садках, а також приваблювати їх на світло у темну пору доби.
Для оформлення роботи рекомендуємо використовувати зразок, розміщений на нашому сайті. Також на сайті Ви зможете знайти інформацію, яка допоможе у самостійному визначені метеликів, а також цікаві відомості про метеликів нашого краю.
Просимо не чіпати метеликів руками, не ловити їх, щоб не пошкодити тендітні луски на крилах! Закликаємо до прижиттєвих методів спостереження для збереження біорізноманіття!
Автори найкращих робіт будуть нагородженні подарунками.
Організатори мають право не допустити роботу до конкурсу при недотриманні умов та вимог конкурсу.
Чекаємо на ваші роботи до 30 вересня 2018 року за адресою: 34503, Рівненський природний заповідник, урочище «Розвилка», м. Сарни, Сарненський р-н, Рівненська обл. Електронний варіант конкурсної роботи можна надіслати на: ekoosvitarpz@ukr.net, rpz-10@ukr.net.

Деталі конкурсу можна отримати за телефонами: (03655)3-47-63; 068 33 50 422;
по e-mail: ekoosvitarpz@ukr.net, та на сайті Рівненського природного заповідника https://rivnenskyipz.blogspot.com

Немає коментарів:

Дописати коментар