ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ РІВНЕНСЬКОГО ПРИРОДНОГО ЗАПОВІДНИКА!

Сподіваємося, що інформація, яку Ви тут знайдете, буде корисною та сприятиме збереженню довкілля.

Звертаємо Вашу увагу, що даний сайт перебуває в процесі наповнення, тож інформація про структуру та діяльність заповідника буде публікуватися по мірі підготовки матеріалів.



Зимове фотоПОЛЮВАННЯ
Гарною традицією для Рівненського природного заповідника є проведення конкурсу «Фотополювання за зимовими птахами», метою якого є зацікавити та привернути увагу населення до зимуючих птахів Рівненщини. Цього року конкурс тривав з 21 січня по 10 лютого, на нашу адресу надійшло 90 світлин від 25 учасників з різних куточків нашої області. Учасниками виявилися жителі Сарненського, Костопільського, Рокитнівського, Зарічненського та Дубровицького районів, міста Рівне та Дубно. Різноманіття сфотографованих видів теж вражає – учасниками було зафіксовано 27 видів зимової орнітофауни Рівненщини, серед яких є й рідкісні, такі як жовна зелена, занесена до Червоної книги України, посмітюха та рибалочка.
Щодо призерів, то обрати найкращі світлини серед такої кількості робіт було доволі складно. Головними критеріями для оцінювання були: оригінальність фото, складність та унікальність кадру, творчий задум автора та якість фото. Переглянувши та оцінивши всі світлини, ми визначили трійку лідерів.
І місце отримала Тимків Поліна (м.Рівне) за фото рибалочки.
ІІ місце посів Кривульський Тарас (м. Костопіль), надіславши на конкурс фото яструба малого.
ІІІ місце зайняла колективна робота Анастасії та Ігоря Балинськіх за цікаве фото синиці великої.
Окремо хочеться наголосити, що переможниця фотоконкурсу (І місце) зафіксувала на своїх світлинах 14 видів птахів.
Всі переможці отримають заохочувальні подарунки. Дякуємо за активну участь.
Досліджуймо природу разом!
Юлія Костецька,
фахівець з екологічної освіти
Рівненського природного заповідника


Немає коментарів:

Дописати коментар