ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ РІВНЕНСЬКОГО ПРИРОДНОГО ЗАПОВІДНИКА!

Сподіваємося, що інформація, яку Ви тут знайдете, буде корисною та сприятиме збереженню довкілля.

Звертаємо Вашу увагу, що даний сайт перебуває в процесі наповнення, тож інформація про структуру та діяльність заповідника буде публікуватися по мірі підготовки матеріалів.

              Вони віддають нам свою любов, а ми….

         У багатьох країнах світу, 4 жовтня, відзначають День захисту тварин. Ця дата була затверджена рішенням Міжнародного конгресу прихильників руху захисників природи, що проходив у 1931 році у Флоренції, з метою звернення уваги людства не тільки на власні проблеми, а й на проблеми інших мешканців планети.

         Саме 4 жовтня для цього було обрано не випадково. У цей день католики шанують пам'ять святого Франциска Ассизького (1181-1226), покровителя тварин.

         Таким чином, вже у більше 80 країн світу у цей день прийнято проводити різні акції та заходи із закликом відмовитися від споживчого і жорстокого ставлення до "братів наших менших", починаючи з домашніх тварин і закінчуючи рідкісними та екзотичними представниками дикої природи, яких з кожним роком стає все менше.

         Нажаль, в Україні, лише в останні роки особливу увагу звернули на порушення прав тварин, захист їх від насильства та навмисного знищення. Приводом для цього стало істотне збільшення випадків жорстокого поводження з домашніми та цирковими вихованцями, безпритульними та дикими тваринами.

         Всесвітній День захисту тварин покликаний обєднати зусилля людей у збереженні тваринного світу нашої планети. А наше з вами завдання: пам’ятати про це не тільки 4 жовтня, а й завжди. Потрібно любити тварин, відповідати за них, адже деякі стають нам вірними друзями і членами наших сімей, та віддають набагато більше ніж просто комір на одязі.

 

 

Юлія Костецька

фахівець з екологічної освіти

         Рівненського природного заповідника

Немає коментарів:

Дописати коментар